Saimme Ulla Kaukosen toistamiseen iloksemme kouluttamaan hyppytekniikan saloihin viime viikonloppuna. Edellinen kurssihan oli huhtikuussa, jolloin osallistuin vain Ulpukan  kanssa ja jäin harmittelemaan, kun en ilmoittanut silloin Elmoakin mukaan. Nyt pääsivät molemmat koirat osallistumaan ja voi vaan taas sanoa, että vanha sanonta "tieto lisää tuskaa" pitää niiiin paikkansa!!! Olin todella tyytyväinen kurssin antiin jälleen ja voin vain lämpimästi suositella, että kannattaa osallistua jos tilaisuus tulee!

Elmon osalta sen verran, että omin silmin katsottuna en ajatellut, että sillä olisi mitään suurempaa ongelmaa. Se pudottelee rimoja melko harvoin, eikä myöskään treeneissä yleensä tee mitään ihmeellisiä loikkia jos vertaa Ulpuun. Mutta, mutta... Ei se nyt sitten ihan niin olekaan. Tekniikkatreenejä tehdessä tuli esille, että E on melkoisen etupainoinen, eikä siis käytä/osaa käyttää takapäätänsä oikein. (Norsu  ) Se osaa kyllä arvioida etäisyyksiä melko hyvin, samoin kuin korkeuksia. Ulla ehdotti, että käyttäisin sen ensitilassa fyssarilla. Treeneistä jätetään nyt ratatreeni hetkeksi tauolle kokonaan, tehdään perussarjaa, setpointia ja alastuloa tekniikkaharjoituksista. Itselle huomion arvoinen asia oli myös se, että E teki kaikki treenit ilman haukkumista, joka tarkoittaa puhtaasti sitä, että radalla haukkuminen johtuu miun liikkumisesta. Tää syy ei ollut mikään yllätys, mutta odotan mielenkiinnolla pystynkö siedättämään sitä olemaan hiljaa siinä vaiheessa kun otan tekniikkatreeniin oman liikkumisen "häiriöksi" mukaan.

Ulpu-Liito-orava sai ihan hyvää palautetta Ullalta. Se on kehittynyt kropan hallinnan suhteen, vaikkakin työtä vielä riittää ja kropan mallista johtuen tulee tod.näk. aina riittämään. Se teki kyllä edelleen huonojakin ratkaisuja lähes kaikissa harjoituksissa, mutta mikä positiivista pyrki hienosti korjaamaan ne aina seuraavalla yrityksellä! Aivot olivat siis hommassa mukana, loistavaa!!! Säännöllisesti pyritään nyt ottamaan ohjelmistoon etenkin etäisyyksien arviointia. Tehdään kyllä muitakin, Ulla ehdotti mm. perussarjaa jossa lisätään esteitä perinteisestä viidestä kahdeksaan. Harjoitellaan siis rytmin säilyttämistä, vaikka mieli tekisi kaahata...  Ja vauhti-kokoamista putki-hyppy-putki yhdistelmillä.